广告位
您的位置 首页 未分类

办公建筑20米的跨度,仅有的四根立柱支撑!!

默克科技公司位于德国达姆施塔特的所在地正在逐步开发,即将实现由制造向技术与科学产业的转型。这一转型的核心是创新中心,从而打造新的工作天地。Textdescriptionprovidedbythearchitects.ThesiteofthescienceandtechnologycompanyMerckinDarmstadt(

  

  默克科技公司位于德国达姆施塔特的所在地正在逐步开发,即将实现由制造向技术与科学产业的转型。这一转型的核心是创新中心,从而打造新的工作天地。

  Text description provided by the architects. The site of the science and technology company Merck in Darmstadt (Germany) is progressively remodelled from a production works into a technology and science campus. The heart of this transformation is the Innovation Center with a new world of work.

  

  该建筑后退于法兰克福大街,面向公共广场 – 伊曼纽尔默克广场。该建筑的方正体量参照了周围的建筑环境,同时与充满动感的内部空间形成对比。桥梁般的结构横跨椭圆形的纵向中庭之间,使独立的办公空间连接在一起。楼梯,斜坡和地面以螺旋式的形态上升,不同工作区域之间乃至不同楼层之间的动线十分流畅,使人在不知不觉间便轻松完成空间的转换。

  The building is set back facing Frankfurter Strabe, thus generating the space for a public square – Emanuel Merck Platz. The orthogonal shape of the architectural volume is derived from the context of the neighbouring buildings, simultaneously acting as a contrast to the animation of the building’s inner workings. The interior is characterised by the unfolding of a continuously flowing spatial structure. Bridge-like connections diagonally span the space between the oval cores, linking the individual workspaces with each other. Steps, ramps and floor areas spiral upwards. The routes between one work group and another, from one level to the next, are accomplished almost imperceptibly and effortlessly. A dynamic spatial continuum singularises the individual workplaces whilst connecting them to form a spatial network.

  

  相互交叉的桥梁使建筑的中心空间变得更加紧凑,并将工作台上方的层高由6米降至3米,使整体空间呈现出流动的感觉。建筑的荷载由立面中的支撑结构以及室内仅有的四根立柱负担,这些立柱外表包覆着高度抛光的不锈钢层,使其成为一种近乎无形的存在。

  The inter-crossing bridges, which densify the centre point of the building and diminish the spatial height of 6 metres to 3 metres, appear to float. The strain of the loads is absorbed by supports along the facade and a mere four interior columns. Due to their highly polished stainless-steel coverings, the columns have a practically dematerialized presence.

  

  每层都有两个工作区域,对角布置。相互之间可见。每个工作区的设计都是为了提供由外部和内部人员组成的项目组。集体讨论室和会议室沿着立面和夹层布置。一楼设有咖啡厅,休息室和礼堂;二层是图书馆和开放式办公室;顶层设有一个工作车间。

  Every level has two work areas, positioned diagonally vis-à-vis one another. Each workspace is designed to provide for a project group consisting of external and internal staff, cooperating together on innovations either on a temporary or a project basis. Concentration and meeting rooms are arranged along the facade and on the mezzanines. The ground floor contains a café, a lounge and an auditorium; the first upper storey a library and open workstations; the top floor accommodates a workshop.

  

  

  通过使用跨度达20米的钢筋混凝土复合结构,工作区域可以无立柱的空间布局。建筑的外立面围合以呈不同角度放置的玻璃板材,为大楼赋予了动态的外观,同时将室内的双层高空间清晰地展现出来。通高的透明立面和高度吸声的天花板为办公空间带来了理想的采光和声学条件。此外,创新中心还在照明,装饰和天窗方面推出了一系列全新的产品和技术。最新的OLED技术被运用在“光云”艺术装置以及“媒体墙”显示装置当中。

  By using a reinforced concrete composite construction with spans of up to 20 metres, the work areas can be laid out column-free. The facades are set behind open external slats that run at varying angels, in turn giving the exterior a dynamic appearance and making the double-storey character of the interior spaces legible from the outside. The all-round storey-high transparent facades and the highly sound-absorbent ceilings provide ideal working conditions in terms of daylight and acoustics. In addition, the Innovation Center features a whole series of new Merck products and technologies in the lighting, the finishings and the skylight. The latest OLED technology was applied in the Light Cloud art installation, as well as the Media Wall monitor installation.

  

  

  创新中心通过一个开放式的楼梯与餐厅相连,餐厅的设计运用了与创新中心类似的、流线型的建筑语汇。员工食堂由地下一层的美食广场和餐厅组成。旋转楼梯,椭圆形的柜台,紧凑的核心空间以及宽敞而开放的边角空间都与创新中心形成了呼应。

  这两座建筑均获得了LEED白金级标准认证。

  The Innovation Center is connected to a staff restaurant via an open stairway, the restaurant adopting the curved and flowing architectural vocabulary of the Innovation Center. The staff canteen consists of a food court on the ground floor with the restaurant facilities on the two upper floors. Spiral staircases, oval counters, the condensed space in the centre of the building and the amplified, open space at the corners all echo the Innovation Center.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  场地平面图

  

  底层平面图

  

  一层平面图

  

  二层平面图

  

  五层平面图

  

  剖面图

  

  

  示意图

  

  建筑师:Architect HENN

  地点:德国

  年份:2018

  合作、宣传、投稿

  高层办公回复:0101 或 0102 0103 0104 0105 0106

  综合体回复:0301 或 0302 0303 0304 0305 0307

  酒店回复:0401 或 0402 0403 0404 0405

  学校回复:0501 或 0502 0503 0504 0505 0507

  售楼处回复:0601或 0602

  文化展览馆回复:0701或 0702 0703 0704 0707

  图书馆回复:0801或 0802

  每周户型回复:0001或 0002 0003 0004 0005 0006

本文来自网络,不代表「不锈钢圆管」立场,转载请注明出处:http://www.wzsxpack.com/archives/2128
广告位

作者: zhaosf

为您推荐

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注

联系我们

联系我们

0898-88881688

在线咨询: QQ交谈

邮箱: email@wangzhan.com

工作时间:周一至周五,9:00-17:30,节假日休息

关注微信
微信扫一扫关注我们

微信扫一扫关注我们

关注微博
返回顶部